Tervetuloa Rovaniemen Melojien järjestämälle melonnan peruskurssille!

Milloin ja missä

Kesän 2024 melontakurssit

  1. kurssi 4.6.-6.6. TI-TO alk. 17.30
  2. kurssi 10.6.-12.6. MA-KE alk 17:30
  3. kurssi 17.-19.6. MA-KE alk 17:30
  4. kurssi 25.-27.6. TI-TO alk 17:30

Ilmoittautumislinkit alempana!

Rovaniemen Melojien järjestämä Meloja 1 -peruskurssi on tarkoitettu melonnasta kiinnostuneille aikuisille, ja antaa hyvät valmiudet melontaharrastuksen aloittamiseen. Kurssilaisilta edellytämme uimataitoa (200m) sekä voimassa olevaa tapaturmavakuutusta.

Kurssit pidetään Rovaniemellä Rovaniemen Melojien melontavajalla Ounaspaviljongin vieressä. Kurssit alkavat aloituspäivänä klo 17.30. Osallistujamäärä max 12 osallistujaa / kurssi.

Kurssin sisältö

Ensimmäisenä päivänä käydään läpi turvallisuusasioita, tutustutaan kajakkeihin, varusteisiin ja niiden käyttöön. Menemme myös vesille ja harjoittelemme kajakkiin menemistä, poistuloa ja ohjailemista. Toisena päivänä syvennymme enemmän melontatekniikkaan ja kajakin hallintaan. Käymme läpi myös pelastustekniikoita. Kolmas päivä on retkipäivä, jolloin melomme pidemmän retken.

Kurssin sisältö on melonta- ja soutuliiton mukainen ja saat kurssin suoritettuasi ’Meloja 1’-kurssitodistuksen.

Kurssilla tarvittavat varusteet

Varavaatetus kastumisen varalta, pyyhe, naposteltavaa sekä lämmintä juomaa voi ottaa mukaan. Tavallisilla ulkoiluvaatteilla pärjää hyvin. Kenkien tulisi olla mahdollisimman pienet, etteivät ne jää kajakkiin kiinni kaaduttaessa. Ei siis vaelluskenkiä eikä kumisaappaita. Avojaloin on hyvä meloa, jos kelit sallivat. Päivien pituus on 3-4 tuntia.

Kurssin hintaan kuuluvat kaikki tarvittavat melontavälineet. Omia välineitä saa toki myös ottaa mukaan.

Meloja 1 -opas jaetaan kurssilla kaikille, ja se sisältää tiiviin tietopaketin melonnan alkeista.

Kurssimaksu

120 € + 1,32 € Suomisportin toimitusmaksu

Kurssimaksu sisältää Meloja 1 -oppaan ja Meloja 1 -taitokortin.

Peruutusehdot:

Kurssimaksun 100 % palautus, kun peruutus viimeistään 2 viikkoa ennen kurssin alkua

Kurssimaksun 50 % palautus, kun peruutus viimeistään 1 viikkoa ennen kurssin alkua

Ei palautusta, jos osallistuminen perutaan alle 6 vrk ennen kurssin alkua. Poikkeuksena sairastuminen, josta vaaditaan todistus.

Toimitusmaksua 1,32 € ei palauteta.

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen auki Suomisport-palvelussa:

Kurssi 1: https://www.suomisport.fi/events/adaa3a99-99df-496c-b785-f3bde2aa3f6a

Kurssi 2: https://www.suomisport.fi/events/a07b7783-5089-411b-8836-7d27129dc9b7

Kurssi 3: https://www.suomisport.fi/events/3ead2d0c-f6f1-4289-95d4-45ecf7dc419c

Kurssi 4: https://www.suomisport.fi/events/bf8574a6-41b7-4b59-ba61-f574dfdd3634

Kurssipaikat täyttyvät ilmoittautumisjärjestyksessä. Kurssilaisille lähetetään vielä ennen kurssin alkua ohjeet ja vastuukouluttajan yhteystiedot sähköpostitse.

Kysymyksiä kurssista? Ota yhteys sihteeri(at)roimeloo.net

Mikäli kursseilta vapautuu paikka, löytyy niistä tieto täältä Suomisportin tapahtumista. Voit myös kysellä vapaita paikkoja osoitteesta sihteeri(at)roimeloo.net

KURSSILLE

AJANKOHTA

SIJAINTI

Rovaniemen Melojien melontavaja sijaitsee Ounaspaviljongin vieressä  

KUNTA

Rovaniemi

HINNAT

Kurssimaksu 120 € + 1,32 € Suomisportin toimitusmaksu. (Kurssimaksu sisältää Meloja 1 -oppaan ja Meloja 1 -taitokortin.)

Kenelle?

Rovaniemen Melojien järjestämä Meloja 1 -peruskurssi on tarkoitettu uimataitoisille, melonnasta kiinnostuneille aikuisille. Kurssilaisilta edellytämme voimassa olevaa tapaturmavakuutusta. Kurssi antaa hyvät valmiudet melontaharrastuksen aloittamiseen, jokaiselle osallistujalle jaetaan kurssimaksuun sisältyvä Meloja 1 -opas.

Missä?

Kurssit pidetään Rovaniemellä Rovaniemen Melojien melontavajalla Ounaspaviljongin vieressä. Kurssit alkavat aloituspäivänä klo 17.30, päivien pituus on 3-4 tuntia.

Mitä?

Kurssilla opit tarvittavat alkeet turvallisuusasioita, melontavarusteista, kajakkiin menemisestä sekä poistulosta ja ohjailemisesta. Pääset perehtymään niin melonta- kuin pelastustekniikkoihin. Kurssin sisältö on melonta- ja soutuliiton mukainen ja saat kurssin suoritettuasi ’Meloja 1’-kurssitodistuksen.

Valmistaudu kurssipäiviin

Et tarvitse kurssille omia melontavälineitä mukaan, sillä kaikki tarvittava löytyy Rovaniemen Melojien vajalta. Harrastus onkin hyvä aloittaa, kun pääsee kokeilemaan melontaseuran erilaisia varusteita kurssin aikana, ja löytää itselleen ne sopivimmat.

Tarvitset mukaan kurssille:

  • varavaatetus kastumisen varalta sekä pyyhe
  • naposteltavaa sekä lämmintä juomaa
  • tavalliset säänmukaiset ulkoiluvaatteet
  • mahdollisimman pienet kengät, etteivät ne jää kajakkiin kiinni kaaduttaessa
  • EI vaelluskenkiä eikä kumisaappaita

Kurssin edetessä jokaisella on oltava melontavarusteet (kajakki, mela, aukkopeite, pelastusliivit) haettuna ja säädettynä (jalkatuet) valmiiksi, ennen kurssin alkua. Tule siis paikalle hyvissä ajoin, sillä varusteiden kanssa menee noin puoli tuntia. Myös melonnan jälkeen varusteiden huoltoon tulee varata aikaa.