Tervetuloa Rovaniemen Melojien järjestämälle melonnan peruskurssille!

Milloin ja missä

Kurssit pidetään Rovaniemellä RoiMeloon vajalla Ounaspaviljongin vieressä. Kurssit alkavat aloituspäivänä klo 17.30. Osallistujamäärä max 12 osallistujaa.

Kurssin sisältö

Ensimmäisenä päivänä käydään läpi turvallisuusasioita, tutustutaan kajakkeihin, varusteisiin ja niiden käyttöön. Menemme myös vesille ja harjoittelemme kajakkiin menemistä, poistuloa ja ohjailemista. Toisena päivänä syvennymme enemmän melontatekniikkaan ja kajakin hallintaan. Käymme läpi myös pelastustekniikoita. Kolmas päivä on retkipäivä, jolloin melomme pidemmän retken.

Kurssin sisältö on melonta- ja soutuliiton mukainen ja saat kurssin suoritettuasi ’Meloja 1’-kurssitodistuksen.

Kurssilla tarvittavat varusteet

Varavaatetus kastumisen varalta, pyyhe, naposteltavaa sekä lämmintä juomaa voi ottaa mukaan. Kurssilla on hyvä kantaa mukana myös henkilökohtaista käsidesiä. Tavallisilla ulkoiluvaatteilla pärjää hyvin. Kenkien tulisi olla mahdollisimman pienet, etteivät ne jää kajakkiin kiinni kaaduttaessa. Ei siis vaelluskenkiä eikä kumisaappaita. Avojaloin on hyvä meloa, jos kelit sallivat. Päivien pituus on 3-4 tuntia.

Kurssin hintaan kuuluvat kaikki tarvittavat melontavälineet. Omia välineitä saa myös ottaa mukaan. Päivän päätteeksi välineet desinfioidaan melontavajalta löytyvien desinfiointivälineiden avulla opastetusti.

Kurssimaksu

Kurssin hinta on 90 euroa. Kurssimaksun tulee olla maksettuna viikkoa ennen kurssin alkua.

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen kurssille on sitova ja kurssimaksu laskutetaan ennen kurssin alkua. Suomen melonta- ja soutuliiton Koronatiedotteen nojalla vetoamme osallistujien oman toiminnan vastuullisuuteen. Sairaana tai oireisena ei saa osallistua toimintaan ja poisjäämisen kynnys on nyt erittäin matala. Kursseille osallistuminen on vapaaehtoista ja sairastapauksissa pyrimme siirtämään sinut seuraavalle kurssille, mikäli siellä on tilaa! Rovaniemen Melojat pyrkivät Covid-19 tilanteen vuoksi joustavuuteen ja varautuvat loppukesällä mahdollisesti järjestettäviin täydennyskursseihin.

Osallistuminen toimintaan perustuu vapaaehtoisuuteen. Jokainen osallistuja ja kouluttaja tekee päätöksen omasta osallistumisestaan itse. Seura voi järjestää kurssi- ja harjoitustoimintaa osallistumisrajoitusten puitteissa ja uudenlaisin toimintatavoin viranomaismääräykset ja ohjeet huomioiden. Rovaniemen Melojien peruskursseilla huomioidaan hyvä hygienia sekä turvavälit niiltä osin kuin se on mahdollista. Kurssilaisille on tarjolla desinfiointiaineita, kaluston puhtaudesta huolehditaan ja kurssin toimintaa sovelletaan rajoituksiin sopivaksi, niiltä osin kuin se on mahdollista. Voit lukea Melonta- ja soutuliiton linjauksista lisää täällä: https://www.melontajasoutuliitto.fi/?x2112655=2338075