Melonnan peruskurssit 2020

Peruskurssilla tutustutaan melontavälineisiin, melontatekniikkaan, vesiliikennesääntöihin sekä melontaturvallisuuden perusasioihin. Kajakin kaataminen ja pelastautumisharjoitus kuuluvat kurssin sisältöön. Kurssin sisältö on melonta- ja soutuliiton mukainen ja saat kurssin suoritettuasi 'meloja 1' -kurssitodistuksen. Kurssien aikana perehdytään myös seuran omaan melontakalustoon ja sen käyttöön.

Milloin ja missä?

Vuoden 2020 järjestetään alkukesästä. Kurssien aikataulut julkaistaan kevään aikana.

Kurssit pidetään Rovaniemen melojien vajalla Ounaspaviljongin vieressä (katso kartta). Tarkempi aikataulu ja lisätiedot ilmoitetaan osallistujille sähköpostitse noin viikkoa ennen kurssin alkua. Kullekin kurssille otetaan enintään 12 osallistujaa.

Kurssin sisältö

Ensimmäisenä päivänä tutustumme kajakkeihin, varusteisiin ja niiden käyttöön. Menemme myös vesille ja harjoittelemme kajakkiin menemistä, poistuloa ja ohjailemista. Toisena päivänä syvennymme enemmän melontatekniikkaan ja kajakin hallintaan. Käymme läpi myös pelastustekniikoita. Kolmas päivä on retkipäivä, jolloin melomme pidemmän retken. 

Kurssilla tarvittavat varusteet

Varavaatetus kastumisen varalta ja lämmintä juomaa voi ottaa mukaan. Tavallisilla ulkoiluvaatteilla pärjää hyvin. Kenkien tulisi olla mahdollisimman pienet, etteivät ne jää kajakkiin kiinni kaaduttaessa. Ei siis vaelluskenkiä eikä kumisaappaita. Avojaloin on hyvä meloa, jos kelit sallivat. Kurssin hintaan kuuluvat kaikki tarvittavat välineet. Omia välineitä saa myös ottaa mukaan. 

Kurssimaksu

Kurssin hinta on 90 euroa ja Rovaniemen melojien jäseniltä 65 euroa. Voit liittyä jäseneksi samalla, kun ilmoittaudut kurssille.

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen kurssille on sitova ja kurssimaksu laskutetaan ennen kurssin alkua. Huomioithan, että emme palauta maksettua kurssimaksua. Sairastapauksissa pyrimme siirtämään sinut seuraavalle kurssille, mikäli siellä on tilaa.

Kurssille pääset ilmoittautumaan ilmoittautumislomakkeen kautta (tästä). Täytä tiedot huolellisesti ja valitse kurssiosiosta omaan aikatauluun sopiva kurssi. Samalla lomakkeella voit ilmoittautua myös Rovaniemen melojien jäseneksi. Valitse silloin jäsentyyppivalikosta 'uusi jäsen'.

Kurssit täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Lähetämme kurssille päässeille laskun sähköpostiin lähempänä kurssin alkua.

'Meloja1'-kortista voi lukea enempi tästä.